Team Redactieprofs redigeert online opleidingsgids DJI

Het Opleidingsinstituut DJI wilde de opleidingsgids grondig reviseren. Hoe doe je dat binnen een onzekere planning? Dan vraag je Redactieprofs. 

Een catalogus met ruim 150 trainingen om te redigeren, tientallen betrokken trainers en diverse onzekere factoren in de planning. Een redigeerklus van zo’n omvang uitvoeren vereist strakke kaders en een flexibel team. Het Opleidingsinstituut van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vroeg Redactieprof Marleen Kamminga om mee te denken over een tekstformat dat de diversiteit aan trainingen en opleidingen recht zou doen. Een team van Redactieprofs (elk van hen reeds bekend met de organisatie) ging er vervolgens mee aan de slag.

Ruim 150 trainingen

In totaal werden meer dan 150 trainingen geredigeerd en in het nieuwe tekstformat gezet. Telkens als een trainer weer een serie teksten aan kon leveren, gingen een of meerdere teamleden er direct mee aan de slag. Naast Jeroen van den Nieuwenhuizen en Helene de Bruin maakte ook voormalig Redactieprof Theanne Boer deel uit van het team. Het resultaat: eenheid in stijl en doelgroepgerichte teksten waarmee DJI’ers en externe partners gemakkelijk tot de juiste keuze komen.

Nieuwe eisen aan vakmanschap
Het Opleidingsinstituut van DJI biedt een grote variatie aan trainingen en scholingen voor uitvoerenden, management en ketenpartners. Blijvende scholing is ook bij deze Rijksoverheidsdienst een belangrijk issue. De doelgroepen van Justitie veranderen en dat stelt nieuwe eisen aan het vakmanschap van medewerkers, maar ook aan de kennis en vaardigheden van het management en ketenpartners in de veiligheidsketen. Het trainingsaanbod van het Opleidingsinstituut voorziet daarin. De nieuwe opleidingscatalogus is te vinden op de website van het Opleidingsinstituut DJI.

 

Laat een reactie achter