Nazomervibes: weer fris aan de slag

Na de vakantie gaan wij weer fris aan de slag. Iedere Redactieprof heeft boeiende projecten onder handen. Zo trapt Tom van Velzen na de vakantie af met een serie Engelstalige interviews, onder meer over infra, baggeren en offshore (groene) energie. Door de verhalen van werknemers te vertellen, wil de opdrachtgever werkzoekenden enthousiasmeren over de vele carrièremogelijkheden binnen hun organisatie. Dit is geen straf voor Tom, gezien zijn mateloze interesse in waterbouw en techniek.

Eerbetoon aan een vriendin

Redactieprof Theanne de Boer werkt aan haar boek. Een paar jaar geleden is een goede vriendin van haar overleden, die een waardevol proefschrift had geschreven. Zij was milieukundige en deed onderzoek naar duurzaamheid en kwaliteit van leven in religieuze leefgemeenschappen. Denk aan de Amish in Amerika en de Franciscanen in Europa. Het gaat om de vraag of samen leven in een groep inderdaad leidt tot een lagere milieudruk en of die manier van leven is vol te houden. Vooral in deze tijd een interessant thema. Werktitel: Samen Duurzaam Leven. Theanne heeft goede hoop dat zij het boek in het voorjaar van 2023 kan publiceren. Een mooi eerbetoon aan haar vriendin!

Milieubewuste opdrachtgever

“Drie weken offline. Precies de goede vakantielengte om echt even weg te zijn geweest én om met veel zin weer aan de slag te gaan,” aldus Helene de Bruin. Zij  wist al wat eraan zat te komen: het Duurzaamheidsjaarverslag voor Gispen. Helene: “Het is prettig om aan projecten met impact te werken.” 

Omdat deze opdracht al een paar jaar achtereen in onze Redactieprofs-schoot valt, is het ook mooi om te lezen hoe een bedrijf ook werkelijk stappen zet. “Geen praatjes voor de mooie sier, maar concrete cijfers die tonen dat het deze opdrachtgever echt om mens en milieu gaat. Dankzij deze terugkerende opdracht zien we Gispens afvalstroom verminderen en energieverbruik dalen. En elk jaar krijgen steeds meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dankzij deze opdrachtgever een nieuwe kans in het leven.”

Het duurzaamheidsverslag van Gispen verschijnt eind september/begin oktober.

Van website tot interviews

Marleen Kamminga rondt in de septembermaand de teksten af voor de nieuwe site van Algeco. In de zomermaanden heeft zij de meeste teksten al voorbereid. De website gaat in september live. Deze opdracht kwam op haar pad via een opdrachtgever waarvoor zij tien jaar geleden al eens een mooi project had gedaan. Algeco doet in semipermanente bouw/tijdelijke huisvesting, variërend van bouwplaatsinrichting tot tijdelijke supermarkten tot schoolgebouwen.

Verder staan voor Redactieprof Marleen in september een aantal mooie interviews op de planning voor JenV Magazine. Zij maakt een verhaal in de rubriek ’Samen werken wij aan…’. Marleen spreekt daarvoor met drie ketenpartners die onder het ministerie van Justitie en Veiligheid vallen over eenzelfde onderwerp. De vorige keer ging het over de nieuwe zedenwet, dit keer gaat het over forensische zorg. Wat is de rol van de betrokken ketenpartners en hoe werken ze samen?

Klantreis in kaart

Verse Redactieprof Jeannette Baljet stort zich dit najaar met verve op de Kennisbank van de Gemeente Westland. De medewerkers van het Klantencontact Centrum van deze gemeente starten komend najaar met een innoverend systeem. Voor dit zogenoemde multichannel klantencontactsysteem brengt Jeannette de klantreis in kaart. Ook helpt zij de belscripts te vertalen in B1-teksten. Zowel inwoners als medewerkers van de Gemeente Westland vinden straks beter en makkelijker de weg naar de juiste informatie. Een mooi en uitdagend project.

Circulaire samenleving in zicht

Hoe ver zijn we met de noodzakelijke overgang naar een circulaire en biobased samenleving? Daarover ging de driedaagse conferentie Circular@WUR. Voor, tijdens en na deze conferentie verzamelde Jeroen van den Nieuwenhuizen de opinies en ideeën van vele wetenschappers en politici. Inclusief een uitgebreide conferentiesamenvatting in het Nederlands en Engels.

Aandacht voor interne communicatie

Sasja is de vaste eindredacteur van twee medewerkersbladen en werkt daar in september/oktober enthousiast aan. Het gaat om twee hele verschillende bedrijven, die ook veel overeenkomsten hebben. Zo zijn ze beide landelijk bekend en maken ze producten waar we dagelijks plezier van hebben, lopen daarbij voorop in innovatie en duurzaamheid én dragen het predicaat ‘koninklijk’.

“Lekkere teksten schrijven, aantrekkelijke koppen en intro’s verzinnen, zorgen dat die medewerkers dat blad in worden gezogen….. Heerlijk werk.”

Ben je na de vakantie weer helemaal ondergedompeld in de waan van de dag? Blijft het tekstwerk daardoor liggen en is dat inmiddels ‘prio numero uno’? Pak je telefoon en bel een Redactieprof!

Laat een reactie achter