De beste 9 schrijf- en redactietips

Onze 9 best bewaarde geheimen over schrijven en redigeren.

Tien jaar Redactieprofs. Dat vraagt om een terugblik. Maar wat blijkt? Daar zitten onze lezers helemaal niet op te wachten. Die kikken en klikken vooral op onze blogs met schrijftips en redactietips. Daarom hierbij onze 9 best bewaarde geheimen over schrijven en redigeren. Klik!

1 Zo maak je een goede briefing

Alles begint bij een goede briefing. Redactieprofs zijn kei-flexibel. Maar met de juiste piketpalen, kaders en deadlines wordt een tekstproductie gewoon beter. Redactieprof Helene zet de basis-ingrediënten, smaakmakers én toppings voor een goede briefing op een rij. Bon appetit!

Goed verhaal begint met goede briefing

 

2 Zo wordt je interview super

Informatie ophalen, dat doen we vaak. Heerlijk, mensen het hemd van het lijf vragen. Maar vergis je niet: een goed interview vraagt opperste concentratie en een goede voorbereiding. Met deze vijf tips van Redactieprof Eveline gaat het interview beter!

https://redactieprofs.nl/schrijfgeheimen-tips-voor-een-goed-interview/

 

3 Zo begin je een artikel

Een goede lead trekt de lezer je artikel in. Hij vat samen en prikkelt tot verder lezen. Wist je trouwens dat een lead is iets anders is dan een intro? Redactieprof Jeroen vertelt je alle leadgeheimen aan de hand van de bladblazer. Over het wie, wat, waarom en hoe. En over Henk.

4 Zo schrijf je webtekst

De website is het hart van de online communicatie. Van ELK bedrijf. Dit is de plek die je als bedrijf helemaal zelf inricht. Hoe doe je dat het beste? Redactieprof Sasja zette deze teksttips op een rijtje. Ze zorgen dat je website voor je gaat en blijft werken. Een snelle tip alvast: verhalen van je klanten werken pas echt overtuigend.

https://redactieprofs.nl/werktjewebsite/

 

5 Zo kies je snel tussen hen of hun

Je bent lekker aan het schrijven en dan opeens blijf je hangen: is het hun of is het hen? Het is misschien iets voor haarklovers of muggenzifters, maar je wilt het toch volgens de regels doen. Hoe zat het ook alweer? Redactieprof Jos geeft antwoord.

https://redactieprofs.nl/hun-of-hen-voor-haarklovers-en-muggenzifters/

 

6 Zo maak je in 5 stappen een goede kop

Een artikel zonder goede kop is als de spreekwoordelijke kip (zonder kop). Zit jij soms uren te piekeren? Dan komen deze tips voor een goede kop van Redactieprof Marleen als geroepen. Vraag je een koppenmaker? Of doe je het zelf? Denk dan associatief en gebruik in elk geval een werkwoord.

Koppen zonder hoofdpijn – 5 tips voor een goede kop

 

7 Zo maak je je tekst beter

Voor kleine ongelukjes op reis of in en om je huis ligt in elk huis een EHBO-koffertje. Voor kleine tekstongemakken adviseren wij deze EHBO-blog van Redactieprof Sasja. Hiermee los je de meest voorkomende tekstproblemen razendsnel op.

https://redactieprofs.nl/ehbo-voor-je-teksten/

8 Zo wordt je tekst wél gevonden (SEO)

Met het SEO-schrijven is ons vak veranderd. We schrijven voor onze opdrachtgever en lezers, mensen van vlees en bloed. Maar ook voor zoekmachines zoals Google en YouTube. Redactieprof Helene deelt tips en tricks. Zo wordt SEO-schrijven steeds leuker en het resultaat beter.

https://redactieprofs.nl/seo-schrijven-tips-en-tricks/

 

9 Laten we het vieren!

Omdat Redactieprofs tien jaar bestaan en om het leven te vieren geeft Redactieprof Sasja je 10 ideeën voor feestelijke content. Toe aan een jubileumboek of themamagazine? Download dan meteen deze tips. Reken maar dat je relaties daar vrolijk van worden.

https://redactieprofs.nl/tien-tips-voor-feestelijke-content/

 

Laat een reactie achter